Kristen Bell was tijdens haar studentenjaren lange tijd depressief. De actrice schrijft over die tijd in een open brief in het blad Time.

De actrice hoopt met haar artikel korte metten te maken met het stigma dat vaak gepaard gaat met depressie.

"Ik was ineens niet meer mijzelf. Ik werd geplaagd door negatieve gedachten, terwijl er helemaal geen logische reden was om me zo te voelen. Ik zat op de New York University, kon mijn rekeningen betalen, had vrienden en ambitie. Maar iets ongrijpbaars trok me voortdurend naar beneden."

Bell wil mensen ervan bewust maken dat depressiviteit iets heel anders is dan een slechte bui hebben. "Het is niet verdrietig zijn of een slechte dag hebben. Voor mij was het een overweldigend gevoel van eenzaamheid. Het trok alle kracht uit me en schakelde me mentaal uit. Ik voelde me waardeloos."

Zwijgen

De Veronica Mars-actrice schreef de brief omdat ze niet langer wil zwijgen over haar mentale problemen, en roept anderen op dat ook niet te doen.

"Als je het verborgen houdt, gaat het etteren en manifesteert het zich uiteindelijk op een veel destructievere manier dan als je eerlijk bent. Erover praten is de eerste stap op weg naar hulp. Depressiviteit is een probleem waar heel veel oplossingen voor zijn."