Nick Schilder en Simon Keizer zeggen vanaf het begin van hun carrière al lak te hebben aan de heersende regels in de muziekwereld.

"We hebben gedaan wat wij leuk vinden, zonder hysterisch aan ons imago te denken", zegt Nick Schilder in gesprek met de Flair.

De muzikanten hebben daar veel profijt van gehad. "Het heeft ertoe geleid dat we alles kunnen doen wat we willen, zoals bijvoorbeeld het tv-programma Zullen we een spelletje doen? dat we dit voorjaar presenteerden."

"Veel muzikanten durven zoiets niet te doen, omdat ze bang zijn dat ze daardoor niet meer op 3FM worden gedraaid. Dat lijkt mij heel beperkend."

Verwachtingen

Keizer zegt dat hij nooit te veel verwacht van zijn carrière. "Ons startpunt was zien waar het heen zou gaan, zonder al te veel verwachtingen. We hadden een beetje een volks imago en stelden onszelf bij alles twee vragen: vinden we dit leuk? En: winnen we er iets mee?"

"Als beide antwoorden positief waren, deden we het. Ook als dat betekende dat we in een jurk Evita moesten zingen bij Paul de Leeuw. Zo denken we nog steeds."