Amber Heard heeft volgens haar advocaat bewust geen melding gemaakt van huiselijk geweld door haar echtgenoot Johnny Depp. Dat deed ze om haar privacy en de carrière van haar partner te beschermen.

Dat blijkt uit een nieuwe verklaring van Heards advocaten die People in handen heeft. De politie van Los Angeles kan tegenover The Hollywood Reporter bevestigen noch ontkennen dat er een nieuwe verklaring is ingeleverd.

Depp zou een week geleden de 30-jarige actrice met een iPhone een blauw oog hebben bezorgd. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, stelde Heard dat er alleen een verbale ruzie gaande was.

De advocaten beweren echter dat Heard wel degelijk "duidelijk" slachtoffer is geworden van huiselijk geweld.

"Dat ze geen aangifte heeft gedaan wordt nu tegen haar gebruikt. Johnny heeft haar de afgelopen jaren flink onder druk gezet. Amber heeft de afgelopen jaren met veel fysiek en psychisch geweld te maken gehad."

"We hopen dat de politie in Los Angeles de tijd neemt om het onderzoek goed en compleet af te ronden. We hopen dat Johnny de hulp krijgt die hij nodig heeft, zodra de waarheid naar boven komt."

Scheiding

Heard vroeg op 23 mei een scheiding aan na bijna anderhalf jaar huwelijk. Later vroeg ze bij de rechter om een contactverbod voor Depp omdat hij haar gedurende hun hele relatie van vier jaar zou hebben mishandeld.

De actrice liet als bewijs foto's zien van zichzelf met een blauw oog. De advocaat van Depp zegt dat Heard deze beschuldigingen gebruikt om alimentatie te krijgen. De twee zijn naar verluidt zonder huwelijkse voorwaarden getrouwd.