Lauren Verster zegt steeds vaker "nee" tegen interviews, omdat ze eigenlijk niet meer over zichzelf wil praten. De presentatrice heeft het gevoel dat er door media altijd moet worden gezocht naar iets wat niet klopt. "Of waar pijn zit. En daar heb ik het wel een beetje mee gehad."

"Ik voel me soms net een tropische vogel die gevangen zit in een kooitje", aldus Verster in gesprek met HP De Tijd.

De presentatrice merkt dat ze regelmatig wordt gefotografeerd terwijl ze het niet wil en dat men vraagt naar haar ex Jort Kelder. "Of naar wel of geen kinderwens. Laat me gewoon met rust."

Verster vindt dat het "misschien" een beetje hoort bij bekende Nederlander zijn, maar ook dat het niet haar roeping is om er een te zijn. "Niet mijn roeping om elke week in de roddelbladen te staan en alles over mijn privéleven met iedereen te delen. (...) Wat maakt het uit of ik een kinderwens of een nieuwe liefde heb of niet?"

De presentatrice zegt dat je kwetsbaar kunt worden van steeds maar overal over op reageren en ze dat dus uit pure zelfbescherming niet meer doet. "Omdat iedereen op een gegeven moment van alles van je weet als je overal maar antwoord op blijft geven, ook over zaken die je liever privé houdt. Vreemde mensen spreken je op straat daarop aan."