Amber Heard heeft Johnny Depp jarenlang gemanipuleerd en gechanteerd. Dat begon al voordat de twee getrouwd waren.

Dat schrijft Doug Stanhope, die naar eigen zeggen een goede vriend is van Depp, in een artikel voor The Wrap.

Volgens Stanhope dreigde Heard publiekelijk over hem te liegen op allerlei huichelachtige manieren als Depp niet zou doen wat zij zei.

Stanhope stelt dat hij het allemaal met lede ogen aanzag, zonder er ooit een woord over te zeggen. De Amerikaanse komiek en acteur klapt nu uit de school, omdat hij het niet langer kon aanzien hoe Depp "door de pers aan de schandpaal werd genageld en op sociale media werd afgemaakt".

Heard vroeg vorige week na nog geen anderhalf jaar huwelijk een echtscheiding aan. Depp kreeg een contactverbod opgelegd, nadat de actrice had gezegd dat hij haar had aangevallen.

Kwetsbaar

Stanhope vertelt dat hij en zijn vriendin bij Depp thuis waren op de dag dat hij Heard een blauw oog zou hebben bezorgd. Stanhope merkte dat de acteur niet goed in zijn vel zat, maar dacht dat het kwam door het overlijden van zijn moeder, een dag eerder.

"Hij was kwetsbaar en zei dat hij niet alleen verdrietig was om zijn moeder, maar dat Amber bij hem weg ging en dat ze dreigde publiekelijk over hem te liegen."

Stanhope besloot Depp, nadat hij dat eerder niet gedurfd had, te vertellen dat hij zich bewust was van het manipulatieve gedrag van Heard. "Ik zei hem de waarheid en verwachtte dat hij me weg zou sturen (...), maar in plaats daarvan bedankte hij me juist voor mijn eerlijkheid."

Bewijs

Die avond werd de politie naar het huis van Heard en Depp geroepen vanwege huiselijk geweld, maar de agenten vertrokken weer zonder bewijs te hebben gevonden.

Heard beweerde dat Depp haar in ruil voor geld heeft gevraagd om haar mond over het incident te houden. Ze vroeg na het weekend een scheiding aan.

Vanessa Paradis

Ook Vanessa Paradis heeft het opgenomen voor Depp. De ex van de acteur en de moeder van zijn twee kinderen noemt hem een liefhebbende man die nooit vrouwen heeft mishandeld.

"Ik geloof met heel mijn hart dat alle recente beschuldigingen belachelijk zijn", schreef de Franse actrice in een open handgeschreven brief in handen van TMZ. "In alle jaren waarin ik Johnny heb gekend heeft hij me nooit fysiek mishandeld en dit lijkt in niets op de man waarmee ik veertien heerlijke jaren heb samengewoond."

Depp en Paradis hadden een relatie van 1998 tot 2012. Eerder namen Depp's ex-vrouw Lori Ann Allison en de zeventienjarige dochter van Depp en Paradis, Lily Rose Depp, het al op voor de acteur.