Voormalige advocaat Bram Moszkowicz gaat het bedrijfsleven in. Hij is hoofd juridische aangelegenheden geworden bij een bedrijf dat zich inzet voor reizigers die geld terug eisen na dupe te zijn van langdurige vertragingen.

Dat schrijft NRC zaterdag. De jurist gaat ook leiding geven aan de Nederlandse vestiging van het bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Brussel is gevestigd. "Ik ben blij weer in de juridische wereld aan de slag te kunnen", zegt Moszkowicz tegen de krant.

Het bedrijf waarvoor Moszkowicz gaat werken, Claim It, helpt reizigers die meer dan drie uur vertraging hebben bij het krijgen van compensatie. Claim It treedt voor gedupeerden op in ruil voor een percentage van de vergoeding.

Weer in rechtszaal

Met zijn nieuwe baan is het mogelijk dat Moszkowicz binnenkort weer in de rechtszaal is te zien. Dat gebeurt als het bedrijf en de luchtvaartmaatschappij er onderling niet uitkomen. De voormalig strafpleiter zal dan bij de kantonrechter de belangen van de klant bepleiten.

Drie jaar geleden werd Moszkowicz uit zijn ambt gezet. Het Hof van Discipline bepaalde dat hij zijn beroep nooit meer mag uitoefenen. Moszcowicz kreeg die straf omdat hij grote sommen contant geld aannam van cliënten zonder dit te melden. Ook volgde hij niet de verplichte bijscholingscursussen en was zijn administratie niet op orde.