Acteur Johnny Depp mag geen contact meer leggen met Amber Heard. Een rechter stelde vrijdag in Los Angeles een contactverbod in, nadat Heard had gezegd dat hij haar had aangevallen.

Ze beschuldigt Depp, met wie ze in een scheidingsprocedure is verwikkeld, van huiselijk geweld. Volgens TMZ kwam Heard vrijdag met haar advocaat Samantha Spector naar de rechtbank.

Heard wil in het de echtelijke woning blijven wonen en wil de hondjes Pistol en Boo bij haar houden. Pistol en Boo zijn de huisdieren die ze vorig jaar zonder de vereiste papieren Australië invoerde om Depp op te kunnen zoeken tijdens filmopnames.

Verwondingen

Aan de hand van foto's van verwondingen wilde Heard de rechter ervan overtuigen dat Depp meer dan eens zijn handjes niet kon thuishouden. Depp zou zijn telefoon naar Heard hebben gegooid.

Een van de foto's staat op de website van TMZ. Daarop is Heard met een blauw rechteroog te zien. Ze zegt dat de foto afgelopen zaterdag is gemaakt na een klap van haar echtgenoot.

Geld

Heard zegt dat Depp haar in ruil voor geld heeft gevraagd om haar mond over het incident te houden. In plaats daarvan vroeg ze maandag direct een scheiding aan.

Heard vraagt om een contactverbod, maar van een directe dreiging is geen sprake. Depp is sinds woensdag de stad uit om zijn nieuwe film te promoten. Hij liet zich in de rechtbank vertegenwoordigen door zijn advocaat Laura Wasser.

Het Hollywoodkoppel was sinds 2012 samen. Ze traden in februari 2015 in het huwelijk. Afgelopen maandag vroeg Heard de scheiding aan.