Martin van Waardenberg is kwaad op de NPO. De 60-jarige acteur werd ontslagen bij het televisieprogramma Kanniewaarzijn, omdat hij te oud zou zijn. BNN-VARA ontkent dit.

"Ik ben ontslagen door de VARA. Te oud. Hoe vind je die?", aldus Waardenberg in de Volkskrant donderdag. "Staatssecretaris Dekker, die lul met die krulletjes en die bril, die zelf nooit tv-kijkt, heeft bedacht dat televisie meer moet verjongen. Alsof jongeren nog tv kijken."

Het satirische consumentenprogramma Kanniewaarzijn scoorde volgens Van Waardenberg goed bij de doelgroep 65+. Van Frans Klein, de baas van alle netmanagers bij de NPO, zou deze doelgroep jonger moeten worden. "Die leeftijd moet omlaag naar 55+, anders wordt het programma van de buis gehaald. Ze krijgen nu zes afleveringen de tijd om het rigoureus te veranderen."

Ook Van Waardenbergs collega's vinden zijn vertrek onbegrijpelijk. "Daar heb ik wel lekker veel steun aan. Zij kunnen ook maar één conclusie trekken: dat ik te oud ben."

Vergadering

BNN-VARA ontkent dat Van Waardenberg te oud is voor het programma. "Ik vind het een rare zaak dat ze het ontkennen. Als ze ballen hadden gehad, zeggen ze gewoon: klopt, hij is te oud. Van de voormalige eindredacteur hoorde ik dat er letterlijk in de vergadering is gezegd dat ik weg moest omdat ik te oud ben."

Toch wil de publieke omroep nog met de acteur werken. "Ze gaan een dramaserie naar Het geheime dagboek van Hendrik Groen maken, over een bejaarde in een tehuis die een enorme pleurishekel heeft aan bejaarden. Ze hebben mij gevraagd of ik daar voor wil schrijven. Maar ik ben benieuwd of dat nog doorgaat."