Elijah Wood heeft geen adequate kennis over misbruik in Hollywood om er uitspraken over te doen. Dat liet de acteur zelf weten nadat quotes van hem over het onderwerp waren verschenen in de Sunday Times.

In een interview dat zondag in die krant werd gepubliceerd, kwam het gesprek op oud BBC-presentator Jimmy Savile.

Na de dood van Savile kwam aan het licht dat hij honderden kinderen had misbruikt. Wood deed in het artikel de uitspraak "Er was duidelijk iets gaande in Hollywood. Het was allemaal georganiseerd. Er zijn veel ratten in de industrie, mensen die alleen aan hun eigen belangen denken."

In een verklaring aan The Hollywood Reporter geeft de acteur nu aan dat zijn quotes waren gebaseerd op een documentaire die hij onlangs zag, en niet op eigen kennis of ervaring.

Misleidende koppen

"De Sunday Times interviewde me over mijn nieuwste film, maar het verhaal werd heel anders. Daardoor zijn er een hoop misleidende koppen verschenen", zo staat in de verklaring. "Ik heb met de journalist kort over een documentaire gepraat die ik onlangs zag, dat heeft nare gevolgen gekregen. Dat was niet mijn bedoeling."

Wood geeft aan met zijn nuancering het onderwerp niet van tafel te willen vegen. "Laat ik duidelijk zijn: kindermisbruik is een belangrijk onderwerp dat onderzocht moet worden. Maar ik heb geen persoonlijke ervaring met het onderwerp en kan er niets meer over zeggen dan ik gezien en gelezen heb in films en artikelen."