Jet van Nieuwkerk geeft toe dat ze zich in het verleden heeft laten verleiden door de sportschoolrage en gezonde voeding. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat ze door haar vrienden Sjaak Afhaak werd genoemd.

"Aanvankelijk bezorgden sport en verantwoord eten mij een kick", legt de dochter van de De Wereld Draait Door-presentator uit. 

Die kick sloeg echter door. "Het idee van gezonde voeding en fitheid nam mijn leven over. Dacht ik: zou ik 's ochtends wel mijn kilometers kunnen maken als ik 's avonds dat eet en drink? Ik begon etentjes en uitnodigingen af te slaan. Kreeg al snel de bijnaam Sjaak Afhaak omdat ik er liever vroeg in wilde liggen."

Van Nieuwkerk, die zich als lifestyle-redacteur onder meer bezighoudt met voeding, overwoog zelfs ooit een "gezellige vakantie" te laten schieten. "Omdat ik dan geen controle had over wat er op tafel zou staan."

De schrijfster heeft door die ervaringen in het verleden een ding geleerd. "Je kunt ook gezond leven zonder monomaan of overspannen bezig te zijn."