Sylvana Simons kreeg bezorgde reacties na aansluiting bij Denk

Sylvana Simons heeft naast steun ook een aantal bezorgde reacties ontvangen nadat woensdag bekend werd dat ze zich had aangesloten bij politieke partij Denk.

"Natuurlijk ten eerste van mijn moeder! 'Kind, waar begin je aan?! Nog meer bagger over je heen?'," aldus Simons in een bericht op Facebook.

Volgens Simons heeft haar moeder een punt. "Maar die bagger krijg ik al vanaf de dag dat ik het lef heb gehad voor mezelf en anderen op te komen, dus ach."

Dat is volgens de 45-jarige presentatrice ook de aanleiding voor haar aansluiting bij de partij. "En die bagger is precies hetgeen dat laat zien dat een ander geluid hard nodig is", aldus Simons. "Daarom kan ik de mensen die vooral bezorgd zijn over het feit dat ik voor Denk heb gekozen en niet voor 'de gevestigde orde' geruststellen: dat andere geluid zal vanaf nu vaker te horen zijn, en vanaf volgend jaar nog vaker in de Tweede Kamer."

Aandacht

Verder is Simons niet te spreken over de negatieve media-aandacht die ze kreeg. "De hoon, de leugens en zelfs alweer de meest bizarre verwensingen zijn al binnen, en met behulp van de media worden de leugens als waarheid gepresenteerd en de verwensingen als vrijheid van meningsuiting. Het schijnt erbij te horen. Jammer."

Denk werd in februari 2015 opgericht door oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk. De Kamerleden werden in november 2014 uit de PvdA-fractie gezet, nadat zij openlijk kritiek hadden geuit op het integratiebeleid van PvdA- minister Lodewijk Asscher. 

Lees meer over:
Tip de redactie