Kanye West steekt tirade af bij Ellen DeGeneres na vraag over tweets

Kanye West heeft een tirade afgestoken in de talkshow van Ellen DeGeneres. Degeneres vroeg West of hij niet iemand zou moeten inhuren die eerst naar zijn tweets kijkt voordat hij ze verstuurt, en daar was de rapper het niet mee eens.

Ook heeft hij geen spijt van welke tweet dan ook die hij ooit de wereld in heeft gestuurd. ''Waarom zou je nadenken?'', aldus de man van Kim Kardashian.

Daarna hield West een zeven minuten durende speech waarin hij vertelde hoe hij Mark Zuckerberg om geld en hulp had gevraagd om de wereld te verbeteren, maar dat de oprichter van Facebook daar geen gehoor aan had gegeven. ''Ik heb ideeën die het bestaan van het menselijk ras binnen honderd jaar kunnen verbeteren. Punt. F*ck de paparazzi, of wat voor beeld je van mij hebt, laten we beginnen met de waarheid.''

DeGeneres vroeg hem daarna om een van zijn 'goede ideeën' op te noemen. ''Wellicht is er iemand die kijkt die je wel wilt helpen en geld wilt geven'', aldus de talkshowhost.

West gaf vervolgens niet echt een antwoord op haar vraag en vertelde een verhaal over hoe artiesten tegenwoordig multigetalenteerd zijn, zoals hij: muziek maken en schoenen ontwerpen. ''Picasso is dood, Steve Jobs is dood, Walt Disney is dood. Noem iemand die nog leeft die in dit rijtje thuis hoort. We zijn één menselijk ras, een bliep in het bestaan van het universum en we proberen elkaar steeds naar beneden te halen. Ik tril helemaal door hierover te praten. Ik voel dat ik een verschil kan maken door de dingen die ik allemaal kan.''

Video: Ellen Degeneres heeft naam tweede kind Kanye West verzonnen

Lees meer over:
Tip de redactie