AMSTERDAM - Prinses Máxima, stylist Maik de Boer, GTST-ster Victoria Koblenko en zeven andere bekende Nederlanders zijn genomineerd voor de trofee 'Dom Bontje 2004'. De tien dragen bont of hebben dit jaar in de ogen van dierenwelzijnsorganisatie Bont voor Dieren domme uitspraken gedaan over bont.

Directeur Lieke Keller vindt dat de bekende Nederlanders een voorbeeldfunctie hebben en zich daarom wat betreft bont verantwoordelijker moeten gedragen.

Stemmen

Via de website van de Bont kunnen mensen vanaf donderdag hun stem uitbrengen op een van de tien genomineerden, of zelf iemand op de lijst zetten. Eind december wil Keller bekend hebben wie de trofee in de wacht sleept.

Van de koninklijke familie is zowel prinses Máxima als koningin Beatrix genomineerd. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil echter niet zeggen of de leden van het Koninklijk Huis echt bont dragen. "Dat is een privé- aangelegenheid", aldus een woordvoerder.

Van de lijst

Keller van de Bont voor Dieren laat weten prinses Máxima en koningin Beatrix direct van de lijst te halen als blijkt dat ze geen echt bont dragen.