De politie in Chicago is op zoek naar zangeres Sinéad O'Connor. Ze keerde zondagochtend (lokale tijd) niet terug van een fietstocht. Volgens TMZ is de politie bezorgd dat O'Connor zelfmoord wil plegen.

Mensen in Chicago is gevraagd uit te kijken naar O’Connor. Ze zou voor het laatst zijn gezien in Wilmette, een dorpje buiten de Amerikaanse stad.

De 49-jarige Ier kampt al langer met haar gezondheid. In 2007 vertelde ze in de show van Oprah Winfrey dat ze een bipolaire stoornis heeft. Vanwege vermoeidheid zegde ze vorig jaar meerdere optredens af.

De zangeres staat al langere tijd op moeilijke voet met haar familie. Op Facebook haalde ze eind 2015 meerdere malen uit naar haar kinderen en haar vader.

Zelfmoord 

In november kwam de Ierse zangeres in het nieuws nadat er een afscheidsbrief van haar opdook. In die brief gaf ze haar familie de schuld voor haar problemen. Ze kondigde toen aan dat ze een overdosis pillen zou slikken. Een andere uitweg dan zelfmoord, zag ze op dat moment niet.

De politie vond haar uiteindelijk in een hotel in Dublin. Het is onduidelijk of ze toen daadwerkelijk de pillen heeft genomen.

Aanklacht

O'Connor werd eerder deze maand nog aangeklaagd door komiek en talkshowhost Arsenio Hall. Hij eist 5 miljoen dollar, nadat de zangeres hem ervan beschuldigde jarenlang drugs te hebben geleverd aan de in april overleden zanger Prince.

De zangeres is in Nederland vooral bekend van haar nummer 1-hit Nothing Compares 2 U, dat werd geschreven door Prince.