Halina Reijn wil meer rust en minder werken

Halina Reijn wil meer gaan leven en minder gaan werken. "Het is het grootste cliché ooit op deze leeftijd, maar ik zal het toch moeten doen", zei de veertigjarige actrice vrijdag in RTL Late Night.

Reijn voelt zich vaak alleen. "Ik reis veel voor mijn beroep en doe veel monoloog, dus dan sta ik ook nog alleen op het toneel."

Haar agenda is overvol en daarin wil ze verandering aanbrengen. "Maar dat is heel moeilijk. Voor mijn gevoel zeg ik alleen maar nee. De grote vraag is natuurlijk wat is de kip of het ei; doe ik dat allemaal omdat ik verder in mijn huisje niet zoveel aantref of is het andersom?"

Vorig jaar vertelde Reijn over haar ongewenst kinderloze leven. Over het feit dat ze graag een gezin zou willen, maar geen man kan vinden werd de documentaire De OK-vrouw gemaakt, die maandag wordt uitgezonden.

Tijdens de opnamen kwam de actrice erachter dat ze misschien nog wel meer naar een man dan naar een kind verlangt. "Als je niet alles doet om je voort te planten, betekent dat waarschijnlijk ook dat de drang niet zo groot is."

Kinderen

Reijn wil geen kind zonder een man. "Ik heb geen duidelijke kinderwens", zei de actrice vrijdag. "Als ik heel verliefd ben, heb ik wel het gevoel 'ik wil een kind van jou', maar tot nu toe dacht ik dan altijd meer aan mijn carrière."

Dat ze nog geen geliefde heeft kunnen vinden, komt volgens haar doordat ze daar geen ruimte voor had in haar leven. "Ik denk dat ik gezegend ben met een groot talent, maar soms voelt het ook als iets nadeligs. Van mij vereist het heel veel kracht ruimte te maken."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie