Opnieuw claims voor nalatenschap Prince

Twee vrouwen hebben claims ingediend bij de rechtbank van Minnesota, omdat ze beweren recht te hebben op een deel van de erfenis van Prince. De zanger heeft nooit een testament laten opmaken.

Dat meldt People op basis van rechtbankdocumenten.

Een inwoner van Atlanta, R. Kerr, heeft een claim ingediend van ruim 46.500 dollar (ongeveer 40.800 euro) vanwege gemaakte kosten voor opnames en het uitlenen van materiaal. Als er niet 1 juni wordt voldaan aan haar claim, worden er verder juridische stappen ondernomen.

Kimberly Felecia Potts uit Tallassee doet ook aanspraak op het fortuin van Prince. Zij eist 500.000 dollar (ruim 439.000 euro), omdat ze beweert verantwoordelijk te zijn voor het album Musicology uit 2004.

“Prince nodigde mij uit in Paisley Park in november 2015 om mij te belonen voor Musicology”, ze stelt dat ze haar claim kan onderbouwen met chats via Twitter.

Erfenis

Naast Kerr en Potts proberen meer mensen een deel van de erfenis op te eisen. Eerder deze week beweerde een man de zoon te zijn van de populaire zanger. Hij eist nu een dna-test om dit te kunnen bewijzen.

Omdat Prince geen testament heeft, krijgen mensen volgens bronnen van People tot 12 september de tijd om claims in te dienen.

Lees meer over:
Tip de redactie