Moeder Carice van Houten 'beetje verliefd' op Kit Harington

De moeder van Carice van Houten, Margje Stasse, heeft een oogje op Kit Harington, de acteur die Jon Snow speelt in Game of Thrones.

"Mijn moeder en zus (Jelka van Houten, red.) zijn allebei een beetje verliefd op hem", zegt de actrice in een interview met People.

Volgens Van Houten weet Harington dat haar moeder en haar zus een zwak voor hem hebben en hij vindt dat maar wat leuk. "Hij heeft mijn moeder een paar keer ontmoet en is altijd een beetje flirterig met haar. Mijn moeder zegt thuis altijd dat hij net als een zoon is. Ze probeert te verbergen dat ze hem eigenlijk ontzettend knap vindt."

De 39-jarige actrice is het ermee eens dat Harington er goed uitziet. "Het is een prachtige man, hij heeft een mooi lijf. Maar bovenal is hij een heel goede acteur en een hele lieve vent."

Leven

Van Houten, die Melisandre speelt, moest Jon Snow in de tweede aflevering van dit seizoen weer tot leven wekken en dat moest vaak over. "Ik heb zijn lijf wel 55.000 keer aangeraakt", grapt Van Houten in het interview. "Op een gegeven moment dacht ik: kan hij nu alsjeblieft gewoon wakker worden?"

Van Houten heeft sinds vorig jaar een relatie met de 48-jarige acteur Guy Pearce. Ze leerden elkaar kennen op de set van Brimstone. In maart kondigde Van Houten aan dat ze zwanger is van Pearce.

Tip de redactie