Douwe Bob praat graag over zichzelf

Douwe Bob Posthuma is "behoorlijk ijdel" en heeft er geen problemen mee dat hij nu flink in de spotlights staat. "Ik vind het heerlijk om over mezelf te lullen."

"Kom maar door met die spotlights", aldus de 23-jarige zanger in gesprek met Grazia.

Het Eurovisie Songfestival noemt hij een groot circus waar hij het leuk vindt om "een beetje tegen de haren in te strijken". "Mijn kracht is dat ik het allemaal een beetje verafschuw. Begrijp me niet verkeerd, ik neem het wel serieus. Die hele poppenkast eromheen geeft mij speelruimte, ik heb zin om lekker te kutten met mensen."

De drang om tegen de verwachting in te gaan heeft Posthuma regelmatig, de zanger kiest om die reden zijn eigen pad en wil niet iets doen "omdat iedereen zegt dat het moet". 

"Laatst was ik bij de uitreiking van de Edisons. Ik zag die jongens van New Wave op de rode loper. In de ene hand een fles whiskey en met opgestoken middelvinger staan ze voor de camera. Op zo’n moment voel ik iets van jaloezie."

Volgens de zanger is het "sociaal geaccepteerd" dat de leden van New Wave dergelijk gedrag vertonen. "Het hoort bij het plaatje. Als ik zoiets zou doen, dan is mijn carrière voorbij."

Lees meer over:
Tip de redactie