Derek de Lint is, nu hij 65 is, er wel klaar mee dat iedereen altijd over zijn uiterlijk begint. "Mijn uiterlijk komt steeds terug, in elk interview weer."

In gesprek met AD vertelt de acteur dat hij verwacht op zijn tachtigste nog vragen te krijgen over zijn uiterlijk. "Ik heb me erbij neergelegd. Want, dat is wel zo, mijn verschijning heeft me geen windeieren gelegd."

Ook zijn echtgenote Dorith, met wie hij bijna 39 jaar samen is, krijgt en kreeg regelmatig opmerkingen over het knappe gezicht van haar man. "Zij is er ook een beetje klaar mee. Weet je dat ze vroeger, toen ze nog met de kinderwagen rondliep, werd aangesproken door mensen op straat? Goh, wat een mooi kind, je kunt wel zien wie de vader is. Alsof zij een gedrocht is dat geen mooi kind kon baren.

Toeval

"De Lint zegt geen acteur te zijn geworden "omdat hij zichzelf nou zo mooi vond". "Bij toeval ben ik gaan acteren, op mijn 25ste pas. (...) Dit was iets wat ik leuk vond om te doen en het bood perspectief voor de toekomst."

Nu hij de afgelopen jaren veel in Nederland heeft gewerkt, merkt hij dat het buitenland weer lonkt. "Vooral omdat goede rollen, helemaal voor mijn leeftijdscategorie, niet voor het opscheppen liggen. Ik zoek iets dat me ligt, dat mij een uitdaging biedt."