Voormalig kindster Aaron Carter in schulden

Aaron Carter, die als kind bekend werd als het zingende broertje van Backstreet Boy Nick, kampt opnieuw met schulden.

De inmiddels 28-jarige noemt zijn financiële positie "verschrikkelijk": Van de miljoenen die hij voor zijn achttiende verdiende is niets over.

De voormalig kindster heeft de hulp van het realityprogramma Life or Debt ingeschakeld om hem te helpen met zijn financiën. In een aankondiging van de show vertelt hij dat hij sinds zijn persoonlijke faillissement van een paar jaar geleden alweer een ton aan schulden heeft opgebouwd.

De ouders van Carter waren toen hij minderjarig was zijn managers. Ouders van kindsterren moeten volgens de Amerikaanse wet 15 procent van het inkomen van het kind apart zetten op een rekening die vrijkomt op hun achttiende.

De ouders van Carter betaalden echter jarenlang geen belasting. Hij besloot het geld dat voor hem vrijkwam te gebruiken voor hun achterstallige belastingbetalingen, zodat zijn ouders niet naar de gevangenis hoefden voor ontduiking. In zijn faillissement van 2013 werd rekening gehouden met het feit dat veel van zijn schulden waren opgebouwd in de tijd dat hij nog geen controle had over zijn financiële zaken.

Lees meer over:
Tip de redactie