Simone Kleinsma had eerder werk willen maken van kinderwens

Simone Kleinsma vindt dat mislukkingen bij het leven horen. Maar als ze ergens spijt van heeft, dan is het van het feit dat ze niet eerder werk heeft gemaakt van haar kinderwens. "Dat heb ik een beetje laten versloffen".

"Achteraf denk ik weleens: god, waarom heb ik nou niet eerder serieus werk gemaakt van mijn kinderwens", aldus de 58-jarige actrice in gesprek met tijdschrift JAN.

Kleinsma vertelt dat ze tot haar 35e nooit zo heeft stilgestaan bij haar wens om moeder te worden.

"Het voelde ook niet zo urgent. Toen we op een gegeven moment de natuur zijn gang lieten gaan, gebeurde er weinig. Ik liep al tegen de veertig en hield mezelf steeds voor: we zien het wel, als het niet voor ons is weggelegd, dan niet."

Verloren

Haar partner Guus had al drie kinderen uit een eerder huwelijk en de carrière van Kleinsma verliep dusdanig dat ze tegen zichzelf zei dat haar leven ook goed was zonder kinderen.

"En toen gebeurde het ineens toch. Ik raakte zwanger, maar we verloren het kindje na zeven maanden. Achteraf was er ook een medische oorzaak, dat het niet goed lukte met zwanger worden."

De actrice denkt weleens dat het wellicht had geholpen als ze eerder was begonnen om zwanger te raken.

"Al is dat een gedachte waar ik natuurlijk helemaal niets aan heb. Het is wrang dat ik uiteindelijk wel zwanger ben geweest, dat er een kindje was, dat ik het allemaal heb gevoeld, maar dat het niet zo heeft mogen zijn."

Lees meer over:
Tip de redactie