Lodewijk Asscher was 'stomverbaasd' dat echtgenote op hem viel

Vicepremier Lodewijk Asscher was "stomverbaasd" dat zijn vrouw op hem viel. "Het is een wonder dat ze mij gekozen heeft, laat ik het zo zeggen."

"Ik ben nooit een goede voetballer geworden, maar ik heb wel het gevoel dat ik ooit een ding heel goed heb gedaan: mijn vrouw veroveren", vertelt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in gesprek met Fabulous Mama & Family.

Asscher probeert tijd vrij te maken voor zijn vrouw. "We proberen vrijdag of zaterdag met z'n tweeën te hebben. Ik heb dus vooral weinig tijd voor mijn sociale leven daarbuiten."

De vicepremier is niet alleen trots op zijn vrouw, maar ook op zijn drie zoons. "Kinderen hebben brengt ook optimisme: die onbedorven nieuwsgierigheid, hoe lief en gevoelig ze zijn, hoe open ze nog staan voor nieuwe ervaringen. Ik hoop dat ze proberen de wereld wat mooier te maken."

Uitvinder

Als voorbeeld noemt Asscher zijn zoon Abel, die uitvinder wil worden."Hij heeft al bedacht wat hij wil uitvinden: drinkbare zuurstof, zodat je zonder ruimtepak de ruimte in kunt. En bomen met vruchten die binnen een dag groeien, zodat er minder honger is. Hij heeft goede ideeën, hoor. Het begint natuurlijk met fantasieën. 'Heel erg je best doen op school', zeg ik dan."

Lees meer over:
Tip de redactie