Hadewych Minis vindt het prettig om zich als moeder weg te cijferen

Het moederschap heeft actrice en zangeres Hadewych Minis gelukkiger gemaakt, omdat ze zich voor haar kinderen moet wegcijferen.

"Als je moeder wordt, verandert je blik op het leven. In mijn vak gedraag je je vaak egoïstisch; je staat in de aandacht, krijgt applaus, wordt gepamperd. Nu kan ik mezelf wegcijferen, en dat voelt heel lekker", vertelt Minis in Het Parool.

Minis kreeg met haar man, acteur Tibor Lukács, in 2012 een zoon en in 2015 een dochter. Sinds haar moederschap is ze minder gefixeerd op haar werk als actrice.

"Die ambitie is er nog steeds, maar ik kan het werk nu ook loslaten als ik thuis ben. Dan ben ik met mijn hoofd helemaal bij mijn kinderen. Juist daardoor ben ik beter geworden in mijn vak. Ik durf veel meer te vertrouwen op mijn intuïtie. Hiervoor had ik altijd het gevoel dat een goed resultaat alleen kon ontstaan door hard en veel te werken."

Tegelijkertijd maakt het moederschap Minis gevoeliger. "Die liefde en bezorgdheid zijn zo groot, dat ik mezelf soms een soort open wond voel. Alles komt harder binnen. Ik heb meer extreme geluksmomenten, tegelijkertijd ben ik vaak bang; wat ik nu heb, wil ik niet verliezen."

Ouder worden

Ook ouder worden maakt Minis (39 jaar) gelukkiger. “Ik heb weinig problemen met ouder worden, vind het leven juist steeds leuker worden."

Over veranderingen van haar uiterlijk maakt ze zich niet druk. "Ik weet steeds beter wie ik ben en vind mezelf eigenlijk fysiek op mijn mooist. Ik zie heus wel dat er van alles begint te hangen, maar toen alles nog strak was, voelde ik me veel onzekerder."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie