Arie Boomsma heeft in de tijd dat hij bij de Evangelische Omroep (EO) werkte een moeilijke tijd gehad wat betreft zijn geloof. "Ik vond het lastig vast te houden aan het mooie van het geloof."

De presentator zegt in gesprek met Margriet dat hij in de periode dat hij werkte bij de EO, van 2006 tot 2009, regelmatig tegen een negatieve benadering van het geloof aanliep.

"Daar werd ik zo veel geconfronteerd met discussie, claims en regeltjes, dat ik het lastig vond om vast te houden aan het mooie van het geloof", aldus Boomsma (42).

Na zijn vertrek bij de EO merkte hij dat het even duurde voor hij de discussies en regeltjes kon loslaten. "Lange tijd wilde ik in interviews liever niet meer over religie praten. Nu is het geloof weer heel levend voor me en is de behoefte om me erover uit te spreken ook terug."

De presentator wil "juist in deze tijd waarin er van religie iets negatiefs en beperkends uitgaat" laten zien dat er in de kern iets waardevols zit. "Dat je de wereld in liefde tegemoet moet treden. Dat is de enige opdracht die je uit de Bijbel kunt halen."