Fajah Lourens heeft haar lange haren laten knippen. Het 34-jarige model wil met het nieuwe kapsel een nieuw begin in haar leven inluiden.

"Ik moet nu aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven beginnen. En daar hoort ook een nieuw kapsel bij", zegt Lourens in gesprek met Story.

"Ik heb mijn lange haren laten knippen. Dít is de nieuwe Fajah. Sterk, onafhankelijk en met veel zin in de toekomst. Wat die ook gaat brengen."

Het beginnen van een nieuw hoofdstuk slaat vooral op haar recente breuk met de elf jaar jongere Gijs Scheeringa: "Gijs en ik zaten in zó'n andere fase van ons leven. Hij wilde bijvoorbeeld drie, vier dagen per week uitgaan. Ik wil ook nog weleens uitgaan, maar ik heb ook een gezin en een bedrijf te runnen."

Sexy moeder

Lourens, die in 2010 door Radio 538 werd uitgeroepen tot meest sexy moeder, zegt verder dat ze niet meer als 'stoeipoes' gezien wil worden.

Dat ze veelvuldig half ontblote foto's van zichzelf op sociale media blijft publiceren moet volgens haar niet van dat streven afleiden. Daarmee wil ze namelijk enkel en alleen laten zien hoe ze haar lichaam op orde houdt.

"Drie jaar geleden heeft mijn lichaam een klap gekregen toenik meedeed aan Expeditie Robinson. Tijdens de opnames had ik drie weken nauwelijks gegeten. Daardoor kwam ik in een vicieuze cirkel terecht van veel eten en weer afvallen. Mijn huid werd slap en ik kreeg cellulitis. Toen wist ik dat er iets moest veranderen."