Tim Hofman stelt zichzelf de hele dag vragen om op die manier zijn leven te relativeren. "Zeker als je op televisie komt, kan dat al heel snel gaan draaien om een narcistisch aspect van jezelf."

"Ik ben er constant mee bezig om mezelf met twee poten op de grond te houden en niet in alle bullshit eromheen te gaan geloven", aldus de 27-jarige programmamaker in gesprek met Nieuwe Revu.

Volgens Hofman wordt televisie snel "lelijk" en ook een zucht naar erkenning vindt hij niet mooi. "Ik vind televisie maken als vak heel leuk, maar dat betekent niet dat ik hoog van de toren moet gaan blazen. Ik ben geen chirurg die levens redt."

De aandacht die hij kreeg nadat hij Wie Is De Mol? won vond hij om die reden lastig. "Ik vond het spel echt heel tof, maar af en toe werd ik benaderd alsof ik tien levens had gered. (...) Dan moet je echt oppassen dat je daar niet intrapt."

Erkenning

De toenemende behoefte van mensen naar erkenning via sociale media vindt Hofman "treurig". Volgens hem zijn mensen te veel bezig met wat iemand anders van hen vindt. "En dan wordt er ook nog verwacht dat je heel voorzichtig met elkaar gaat zijn. Je hoeft je niet als een volslagen randdebiel te gedragen, maar het kan wel zijn dat een mening schuurt."

Hofman denkt dat een beetje eelt op de ziel geen kwaad kan. "Misschien is het ook wel een goed idee dat we onze kids dat bijbrengen. Als Pietje vindt dat jij een rare groene broek aan hebt: fuck hem! In plaats van dat het echt het einde van de wereld is als Pietje van drie straten verderop het een slecht idee vindt dat jij die broek aanhebt."