Monique van de Ven wil het niet langer hebben over het incident waar haar 22-jarige zoon Sammie bij betrokken was. De actrice noemt de vernieling van hun villa en de arrestatie "een storm in een glas water".

Sammie en een vriend gebruikten in oktober 2015 drugs, waarna de twee flink hallicuneerden en daarbij de villa van de familie Van de Ven-De Vries vernielden.

Sammie de Vries werd in een café opgepakt nadat hij over de bar heen probeerde te klimmen om naar eigen zeggen hulp te vragen. Later spuugde hij een agent in het gezicht. Zijn vriend vernielde rond dezelfde tijd de villa van de familie.

De 22-jarige zoon van de actrice en acteur bood destijds zijn excuses aan voor de problemen die hij had veroorzaakt. 

In gesprek met AD zegt de actrice nu dat ze hoopt dat de mediastorm rondom het incident gaat liggen en zich te concentreren op de toekomst van haar zoon. Sammie de Vries speelt woensdagavond in een theatervoorstelling over zijn eigen opa.

"Ik geloof niet dat hij als psychologiestudent hier zijn beroep van wil maken, maar hij kan het wel. Ik zie ook een ongelooflijk enthousiasme als hij op het toneel staat. Hij groeide natuurlijk op in een gezin waar het altijd ging over theater, film en televisie. Het zit gewoon in zijn dna."