Het vermeende drugsgebruik van Prince baart zijn familie en vrienden al jaren zorgen, zo zou blijken uit telefoontjes die het alarmnummer kreeg over de zanger. 

De lokale politie heeft de uitgeschreven tekst van deze telefoontjes openbaar gemaakt, meldt TMZ.

Zo werden de alarmdiensten in 2011 gebeld door een vrouw die zich zorgen zei te maken over "de gewoonte van Prince cocaïne te gebruiken".

De vrouw vertelde dat de zanger haar een jaar eerder in Duitsland had verteld geen controle te hebben over deze gewoonte. Omdat de informatie een jaar oud was en Prince niet in direct gevaar leek te zijn, besloten de hulpdiensten niets met dit telefoontje te doen.

In 2013 werden de hulpdiensten ingeschakeld voor "gedehydrateerde man van 53", die vervolgens naar het ziekenhuis werd gebracht.

Onderzoek

De zanger overleed op 21 april op 57-jarige leeftijd. Het is nog altijd niet bekend waaraan de zanger is gestorven, daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Zelfmoord en een misdrijf worden door de politie in ieder geval uitgesloten.

De persoonlijke kok van Prince beweert dat de overleden muzikant wekenlang last heeft gehad van zijn maag. Daarnaast had hij regelmatig keelpijn.

Het icoon zou van plan zijn geweest hulp te zoeken voor zijn vermeende pijnstillerverslaving. Een dag na zijn dood zou hij een afspraak met een gespecialiseerd arts hebben gehad.