'The Vault', de kluis onder de studio's van Prince, is opengebroken. De kluis waarin Prince jarenlang onuitgebracht materiaal bewaarde opengemaakt op last van de tijdelijke beheerders van de nalatenschap van de zanger.

Dat meldt ABC NewsDe kluis moest worden opengebroken omdat alleen Prince, die op 21 april overleed, de toegangscode wist.

In The Vault liggen naar verluidt nog duizenden onbekende nummers van de 57-jarige zanger. Het is niet duidelijk of het materiaal er ook echt lag. In 2012 zei Prince in een interview dat 'iemand' de nummers ooit uit zou brengen. "Ik weet niet of ik dat red, er is gewoon zo veel."

Over de nalatenschap van Prince is nog veel onduidelijk. De zanger liet geen testament na. Een eerste overleg over de erfenis liep vrijdag uit op ruzie.

Waaraan Prince is overleden, is ook nog onduidelijk. Donderdag besloot justitie dat Paisley Park, het complex van de popster, doorzocht mag worden in verband met het onderzoek naar zijn dood. Prince zou zware pijnstillers op zak hebben gehad toen hij dood werd gevonden in zijn woning annex studio.

Volgens zender KSTP-TV kampte de zanger met chronische pijn aan zijn heup en zocht hij vlak voor zijn dood hulp vanwege zijn medicijnverslaving.