Arie Boomsma heeft een hang naar zichtbaarheid bij het werk dat hij doet. "Ik stel mezelf bij alles wat ik doe de vraag: zou ik dit zonder podium net zo leuk vinden?"

"Het antwoord is niet altijd ja", vertelt de presentator in AD, die recent zijn nieuwe boek Beweeg! uitbracht. "Dat had ik niet gemaakt als de oplage tien stuks zou zijn."

Op het nieuwe boek, dat hij samen met zijn broer Klaas heeft gemaakt, staat Boomsma op de cover in plaats van zijn broer. "Het liefst had ik de namen van iedereen die heeft meegewerkt op de cover gezet, maar de uitgeverij vond 'Arie Boomsma' beter verkoopbaar."

Volgens de presentator geeft die weerklank bij mensen een bevestiging. "Dat is wat anders dan een verslaving", zegt Boomsma. 

Instagram

Op Instagram deelt de 42-jarige presentator regelmatig foto's van zijn pasgeboren dochter. Boomsma heeft daar bewust voor gekozen. "Ik post ongeveer vier foto's per week van Bobby. Juist om te voorkomen dat roddelfotografen gaan jagen."

"Zo hebben we het ook met ons huwelijk gedaan. Die eigen regie zorgde toen voor veel rust. En we kunnen onze eigen grenzen trekken qua intimiteit", aldus Boomsma.