Lieke van Lexmond wil graag een tweede kindje, maar het is nu nog niet het juiste moment. 

"Ik weet dat ik graag een tweede kindje wil, maar Bas en ik zijn daar nu nog helemaal niet mee bezig", vertelt de 34-jarige Van Lexmond in de Grazia.

De presentatrice heeft "wel een tijd" nodig gehad om weer helemaal op te starten na de geboorte van haar zoontje Vik (september 2014, red.). "Het was best overweldigend allemaal. Ik vind het ritme dat we nu hebben fantastisch, ik mag geweldige programma’s maken en we genieten zo intens met zijn drietjes, dus nee... ik vind het wel even lekker zo!"

Van Lexmond wil ook graag trouwen met haar vriend Bas van Veggel. "Bas en ik willen heel graag een keer trouwen, maar uiteindelijk is Vik onze grootste verbintenis. We zijn heel duidelijk naar elkaar dat dit wat we hebben, is wat we willen."

Er komt zeker een huwelijk, volgens de actrice. "Maar ik ga niks forceren. Als het zover is, gaan we dat ook niet van de daken schreeuwen, want het moet iets intiems blijven dat ik wil vieren met de mensen die dicht bij ons staan." Volgens weekblad Weekend trouwen de twee in juni in Italië.

Het management van Van Lexmond wil dit verhaal bevestigen noch ontkennen. Tegenover RTL Boulevard laat de presentatrice weten dat ze er absoluut geen commentaar op wil geven. "Trouwen is voor mij echt een privékwestie."