Nick Gordon heeft zich opnieuw uitgelaten over de dood van zijn vriendin Bobbi Kristina Brown en voelt zich deels verantwoordelijk.

"Ik neem het mezelf kwalijk dat ik die dag niet eerder bij haar was", zegt hij in een openhartig interview met de Daily Mail. "Ik kan andermans verslaving mezelf niet aanrekenen, maar toch heb ik het gevoel dat ik heb gefaald."

Bobbi Kristina Brown werd januari vorig jaar bewusteloos aangetroffen in haar bad in haar huis in Atlanta. De dochter van Whitney Houston stierf uiteindelijk in juli nadat ze maanden in coma had gelegen.

Volgens Gordon hadden Brown en hij de avond ervoor ruzie gehad. "Krissy dacht dat ik uit was geweest met andere vrouwen en daarom was ze boos", aldus Gordon.

Volgens hem was zijn vriendin toen behoorlijk dronken. De twee wisten het echter uit te praten. "We hadden het goedgemaakt, gingen naar bed en deden wat volwassenen doen."

Traumatiserend

Brown werd de volgende ochtend in bad gevonden door Max Lomas, een vriend van Gordon.

Toen Lomas Gordon waarschuwde, wist hij meteen dat er iets mis was. "Je kan het in iemands stem horen", zegt hij. De reanimatie die hij vervolgens toepaste was volgens hem "traumatiserend".

Gordon praatte eerder ook al met Dr. Phil over de dood van Brown en haar drugsgebruik. Dat interview wordt donderdag en vrijdag in de Verenigde Staten uitgezonden.