De zus van Prince heeft een verzoek bij de rechter ingediend om te kijken naar de nalatenschap van de overleden muzikant. Volgens zus Tyka heeft Prince geen testament achtergelaten.

Dat blijkt volgens Amerikaanse media uit documenten die Tyka dinsdag heeft ingediend bij een rechtbank in Minnesota.

"Ik heb geen informatie over een bestaand testament. Daarnaast geloof ik niet dat de overledene een reden had om een testament op te stellen", schrijft Tyka.

Mocht er inderdaad geen testament bestaan, dan moet de erfenis volgens de wet eerlijk verdeeld worden over de broers en zussen van Prince. Tyka moet dan de erfenis delen met haar vijf halfzussen en halfbroers.

Politie

De politie doet momenteel onderzoek naar de doodsoorzaak van de zanger. Justitie ziet geen reden om aan te nemen dat Prince zelfmoord heeft gepleegd. Hij werd vorige week donderdag gevonden in een lift in zijn huis, waar ook zijn studio was gevestigd.

Advocaat Mike Padden beweert dat Prince ernstig verslaafd was aan cocaïne. Volgens TMZ heeft Padden in het politieonderzoek naar de dood van het popicoon gezegd dat hij voor het leven van de zanger vreesde.

Padden was een goede bekende van Prince. In het verleden heeft hij de halfzus, Lorna, en stiefbroer, Duane, bijgestaand in rechtszaken. Volgens Padden hebben zowel Lorna als Duane bevestigd dat Prince zwaar verslaafd was aan coke.

De advocaat zou zelf naar de politie zijn gestapt met zijn informatie over het drugsgebruik van de zanger. Het is niet voor het eerst dat Prince in verband wordt gebracht met een cokeverslaving, maar door bekenden van de zanger werd dat al meerdere keren ontkracht. De Purple Rain-zanger zou juist enorm gesteld zijn op zijn gezondheid.