Natasja Froger werd dinsdag in het gemeentehuis van Blaricum benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikte haar de versierselen uit. 

"Al vindt u het zelf allemaal waarschijnlijk vanzelfsprekend, mensen zoals u zijn van grote waarde voor onze samenleving'', sprak de burgemeester Froger toe.

Froger reageerde voor de camera van de NOS. "Ik vind het echt heel bijzonder en ik voel me enorm vereerd dat ik hem gekregen heb. Maar dat is niet de insteek waarvoor je het doet. Je doet vrijwilligerswerk, vind ik, vanuit je hart. En ik vind dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen aan de maatschappij. Dat vind ik al van kinds af aan. Dat komt echt uit mijn hart. Maar ik vind het wel een eer en een stuk waardering en dat is fantastisch."

Natasja Froger is sinds 2006 televisiepresentatrice. Met programma’s zoals Hart in Aktie, De Frogers: Helemaal Heppie, en De Frogers: Effe geen cent te makken worden specifieke problemen in de samenleving onder de aandacht gebracht.

Begrip

"Het werk dat mevrouw Froger verricht, betekent veel voor mensen en kweekt begrip in de samenleving. Met behulp van dit soort programma’s worden er sponsoren geworven zodat kinderen die het even moeilijk hebben een weekend of midweek weg kunnen en kunnen mensen met kleine maar ook grote problemen geholpen worden'', aldus de burgemeester.

Froger is bovendien een van de ambassadeurs van Stichting Orange Babies. Zij zet zich actief in om geld binnen te halen, zodat moeders en kinderen in Afrika geholpen worden bij hun gevecht voor een toekomst zonder HIV. Ook is ze ambassadeur voor de Stichting Heppie.