Cristina Pensa heeft geen behoefte aan een heftige ruzie met haar ex Ruud Gullit. Ze klaagde haar voormalig echtgenoot aan voor het uitblijven van de alimentatiebetaling, maar wil geen "oorlog".

"Hij zegt steeds dat ik geld vraag, maar dat is niet waar. Hij moet gewoon overmaken wat hij van de rechter moet betalen en stoppen met liegen over mijn kinderen en mij", aldus Pensa in gesprek met Privé.

Pensa eiste in een rechtszaak een faillisementsverklaring van haar ex, omdat hij achter zou lopen met het betalen van zijn verplichte alimentatie over kinderen Quincy (25) en Cheyenne (23). Midden april zag ze toch af van het hoger beroep.

De ex-vrouw van de voormalig voetballer is niet uit op meer geld, maar wil vooral dat haar ex eens écht denkt aan zijn kinderen. "Denk aan wat je doet met je andere kinderen en geef onze kinderen evenveel liefde. Het zijn ook jouw kinderen, ik heb ze niet alleen gemaakt. Je bent vader voor het leven."

"Ik heb een hart, hoewel sommige mensen in Nederland denken dat ik een geldwolf ben. Dat ben ik niet, ik ben een gelovig mens. Ik wil alleen dat Ruud voorziet in het onderhoud van zijn kinderen omdat ze geen baan hebben."

Faillisementsaanvraag

Pensa sluit niet uit dat ze in de toekomst weer een faillisementsaanvraag doet. "We willen geen oorlog, maar hij moet wel betalen. Dat ik de faillissementsaanvraag nu heb ingetrokken, betekent niet dat ik het een andere keer niet alsnog kan doen."

Gullit leerde Pensa kennen toen hij bij de Italiaanse voetbalclub AC Milan speelde. De oud-voetballer kreeg met haar twee kinderen: Quincy (1991) en Cheyenne (1994). De twee waren getrouwd van 1994 tot en met 2000.