Natasja Froger en Loretta Schrijver hebben dinsdag een koninklijke onderscheiding gekregen. De presentatrices kregen een zogeheten lintje voor hun "bijzondere verdiensten voor de samenleving".

Ze maken deel uit van een grotere groep mensen die een dag voor Koningsdag tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd.

Natasja Froger kwam in aanmerking voor de onderscheiding vanwege haar inzet als ambassadeur van onder andere Orange Babies, de Voedselbank en stichting Heppie.

Loretta Schrijver werd benoemd door haar actieve inzet voor het milieu en haar betrokkenheid bij de stichting AAP.

Video: Lintje voor trotse Loretta

Thom Hoffman

Ook acteur Thom Hoffman heeft dinsdag een lintje in ontvangst mogen nemen. "Het schijnt wel iets bijzonders te zijn en daar ben ik heel trots op", aldus Hoffman in een reactie. 

Hoffman legt uit dat de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan in een toespraak vertelde wat hij allemaal heeft gedaan. "Daar sprak een soort van erkenning uit, hoe hij dat vertelde", aldus Hoffman.

Van der Laan deed het volgens Hoffman fantastisch. "Hij doet het met zoveel humor en droogheid en improvisatie." Hoffman heeft dan ook een suggestie voor de burgemeester: "Begin een onemanshow in Carré."

Govert van Brakel

Govert van Brakel, die al meer dan veertig jaar radio maakt voor de Nederlandse Publieke Omroep, kreeg de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Bibliotheek Eemland te Amersfoort en de Lutherse Kerk De Amersfoortse Zwaan.

Naast bekende mediapersoonlijkheden kregen ook minder beroemde artiesten een onderscheiding. Zo ontving Alina Kiers, onder meer actief in het trio De Bende van Baflo Bill, de onderscheiding voor haar inspanningen voor het Groningse dialect.