Lola en Holly Brood drinken beiden veel alcohol en gebruiken weleens drugs. De dochters van de overleden kunstenaar Herman Brood zeggen het verslavingsgen voor drank en drugs van hun vader te hebben geërfd.

"Bij de Zebra Lounge (Amsterdamse bar, red.) zeiden de barjongens tegen me: 'We hebben nog nooit een meisje gezien dat zo veel tequila kan drinken.' Ik zeg ook geen 'nee' tegen een pilletje of jointje", aldus Lola tegen Veronica Magazine.

Ook Holly drinkt en gebruikt af en toe drugs: "Ik kan drinken als een malle voordat ik dronken word, maar ik voel niet de behoefte om iets te snuiven. De pilletjes die ik weleens slik, zijn niet lichamelijk verslavend (volgens Jellinek is de kans op verslaving klein, red.)." 

De twee vrouwen leven liever eenzelfde leven als hun vader, dan dat van "een burgertrut". Lola leeft "liever kort dan keurig."

Hier is Holly het mee eens. "Door hoe we zijn opgevoed, vinden we gewoon weinig raar of gek. En als iets raar of gek is, vinden wij het juist leuk en interessant."

Talent

Het tweetal denkt ook dat zonder het gebruik van alcohol en verdovende middelen hun vader niet zo succesvol was geweest.

"Zonder drank en drugs was hij nooit zelfverzekerd genoeg geweest om naar buiten te treden", aldus Holly. Lola is het met Holly eens. "Maar ik vind het wel heel pijnlijk, maar hij had genoeg talent had om het zonder te kunnen."

De dochters van Brood weten dat hun vader van hen hield. Toch denkt Lola dat, als de twee dochters echt op één hadden gestaan bij hem, "hij ook had kunnen stoppen met de debiele hoeveelheden alcohol die hij dronk. (...) Het is de drank die zijn lichaam kapot heeft gemaakt."