EO-presentator Jeroen Snel heeft in zijn puberteit gebeden voor een verandering van zijn geaardheid. 

"Ik ben ook met meisjes uit geweest, in de hoop: misschien lukt het, vind ik haar leuk en komt het goed, wordt het normaal", vertelt de presentator van Blauw Bloed in gesprek met het AD.

De 46-jarige Snel is opgegroeid in een gelovig gezin. Hij wilde zijn inmiddels overleden moeder niet "belasten" met zijn homoseksualiteit. "Al heeft mijn vader wel gezegd dat ze daar samen al over hadden gesproken, dat het een optie was."

"Voor mezelf had ik het jaren ervoor al aanvaard. Al was het ook niet makkelijk om als puber en jongvolwassene te merken dat je niet normaal bent. (...) Het is niet normaal, nog steeds niet. Een man en een vrouw, dat is normaal. Een man en een man niet. Ik wijk af van het gemiddelde."

Geaccepteerd

De presentator heeft inmiddels het gevoel dat hij ondanks zijn geaardheid naar eigen zeggen door God geaccepteerd wordt. "Ik voel dat God mijn leven leidt. Dat ik nu met mijn huidige vriend ben - we zijn zelfs geregistreerd partner - dat vindt Hij goed."

"Eigenlijk is het keerpunt geweest dat ik mijn homoseksualiteit ging accepteren en het leven ging leven dat daarbij hoort."