De politie heeft na de eerste onderzoeken en de autopsie van het stoffelijk overschot van Prince geen reden te geloven dat er sprake is van zelfmoord. 

De rechercheurs hebben tijdens het onderzoek ook geen enkel teken van toegebracht geweld ontdekt. Dat heeft sheriff Jim Olsen van de politie in Carver County vrijdag gezegd tijdens een persconferentie, hij leidt het onderzoek naar de dood van de artiest.

Hij zei niet te weten of het medisch onderzoek van het lichaam in dit opzicht iets anders aan het licht heeft gebracht. De politie praat in het kader van het onderzoek met familie, vrienden en kennissen van de artiest. Bovendien worden de medische dossiers van Prince en zijn familie bestudeerd.

De sheriff wilde niet zeggen wie via alarmnummer 911 de politie had gewaarschuwd, omdat de identiteit van de beller volgens de wet geheim moet blijven.

Een woordvoerster van de forensische onderzoekers zei dat de autopsie duurde van 9.00 uur vrijdagochtend tot 13.00 uur 's middags.

Landgoed

Na het onderzoek is het lichaam van de donderdag overleden Prince vrijgegeven aan de familie. De definitieve resultaten van de autopsie worden pas over enkele weken vrijgegeven.

Prince stierf op zijn landgoed Paisley Park in de staat Minnesota. Hij werd dood gevonden op de eerste etage in een lift van het complex, waar tevens een studio is gebouwd.

Video: Popicoon Prince overleden

Popicoon Prince (57) overleden
Popicoon Prince (57) overleden