Gerard Joling kreeg donderdag via sociale media veel kritiek op zijn bericht over het overlijden van Prince, waarbij hij zijn eigen optreden benoemde. "Maar zo bedoelde ik het helemaal niet", zegt Joling vrijdag tegen NU.nl.

"Ik heb het bericht vanuit mijn hart gestuurd. Ik vind het verschrikkelijk dat hij is gestorven, en wilde hem op deze manier eren", voegt de 55-jarige zanger er nog aan toe.

"Prince: een groot artiest en legende overleden. Ik zal nooit vergeten dat hij ooit aanwezig was bij een optreden van mij in Amsterdam", tweette Joling donderdagavond. Op sociale media werd daarna veel kritiek geuit op de tweet, die volgens velen kleinzielig was.

"Ik lees de reacties op sociale media eigenlijk nooit", aldus de zanger. "Maar ik wilde met mijn tweet alleen duidelijk maken dat ik het verschrikkelijk vond dat we zo'n icoon zijn verloren."

Jong jongetje

Joling duidt in zijn tweet op een van zijn eerdere optredens. "Ik stond in de Biblos in Amsterdam, en daar kreeg ik te horen dat Prince misschien zou komen kijken." Dat geloofde hij eerst niet. "Maar ik begon met zingen, ik had toen nog niet veel hits, was nog een jong jongetje. En daar stond hij, vooraan in het midden, tussen twee bodyguards. Hij bleef naar vier, vijf nummers luisteren. Lachend."

Daarna is de zanger nog naar veel concerten van Prince geweest. "We hadden een gezamenlijke vriendin, zodat ik vaak gratis kaartjes kreeg. Het was echt een ongelooflijke artiest om naar te kijken." Toch was de muziek van Prince niet echt zijn smaak. "Maar Most Beautiful Girl heb ik helemaal platgedraaid."

Prince overleed donderdag op 57-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is nog niet bekend.