Danny Froger zegt zijn les te hebben geleerd na zijn auto-ongeluk afgelopen september, waarbij hij verschillende verwondingen opliep en onder invloed reed. 

"Ik ben superblij dat ik er überhaupt nog ben", aldus 28-jarige zoon van René Froger tegen de Telegraaf vrijdag.

De zanger zegt dat het ongeluk echt een "realitycheck" voor hem was. "De angstige gezichten van familieleden rondom mijn ziekenhuisbed waren wel het ergst. Het feit dat ik een paar glaasjes te veel op had, was natuurlijk niet goed en het is een les om nooit meer met drank op in de auto te gaan zitten."

Froger moet op vrijdag in de rechtbank verschijnen om zijn verhaal te doen. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed. Het ging mis tijdens de rit naar huis na de Buma Awards in september, waarbij de 27-jarige artiest door het drankgebruik door het oog van de naald kroop. Froger hield onder meer gebroken ribben en een gekneusde long over aan het ongeluk.

Hard werken

De zanger zegt door het ongeluk nog drie keer harder te werken dan voorheen. "Ik geniet nog meer van kleine dingen, zoals het uitlaten van de hond. Dat kon ik een hele tijd niet doen, omdat ik vier maanden lang plat in bed moest blijven liggen."

Froger heeft nog steeds last van zijn schouder. Hij had liever gezien dat andere lichaamsdelen een achterstand hadden opgelopen. "Alleen al omdat ik bij optredens een microfoon moet vasthouden. Wanneer ik dan weer een hele avond met die arm heb staan zwaaien en slingeren, is het direct foute boel."