De 27 en 28-jarige zoons van Maxim Hartman zijn niet anders gewend dan dat hun vader thuiskomt met vrouwen die even oud zijn als zij, of zelfs jonger. "Ze vinden dat normaal."

Hartman vond altijd dat zijn vriendinnen niet jonger mochten zijn dan 23, maar nu hij zelf 52 is, is hij daar iets soepeler in geworden. De leeftijdsgrens is inmiddels 25, met een bovengrens van 35 jaar oud.

De presentator zegt in gesprek met LIbelle dat hij in een "luxesituatie" zit: zelf op zoek naar een potentiële nieuwe geliefde hoeft hij amper. "Ik krijg ze gewoon in mijn schoot geworpen. (...) Dan denk ik echt: waar heb ik dat aan te danken, dat zo'n meisje met mij wil afspreken?"

In zijn enthousiasme kan Hartman nog wel eens dingen zeggen waar hij later spijt van heeft. "Daar moet ik weleens voor oppassen. Als ik iemand aantrekkelijk vind, dan komen er woorden uit waarvan ik denk: wow. Dan geef ik weleens de indruk dat ik stapelverliefd ben. En dat is op dat moment dan ook zo, maar na een paar weken, of maanden, gaat dat weg."