Winonah de Jong denkt dat een man moet kunnen jagen omdat hij zich anders niet als "een vent" voelt. De echtgenote van voetballer Nigel de Jong heeft een echte man in haar leven nodig.

"Ze willen jagen, rokkenjagen, en dat moeten ze ook gewoon kunnen doen - tot op een bepaalde hoogte natuurlijk. Anders voelen ze zich misschien geen vent meer", aldus de 34-jarige voetbalvrouw in gesprek met Grazia.

De Jong sluit zich bij Evgeniy Levchenko aan, die zei dat een man "lekker een man moet kunnen zijn". "Ik heb wel een echte man naast me nodig. Iemand die stevig in zijn schoenen staat en weet wat hij doet."

De voetbalvrouw, die hard werkt aan haar eigen mode-imperium, denkt dat het een logische maatschappelijke ontwikkeling is dat vrouwen zich steeds vaker als man moeten gedragen. "Alleen al door het verschil in salaris is het logisch dat vrouwen dezelfde rechten willen en zich daar ook naar gedragen. Zo van: ik ben zelfstandig en heb het helemaal niet nodig dat jij de deur voor mij openhoudt."

'Gepamperd'

Zelf vindt De Jong het belangrijk dat ze de vrijheid heeft om "haar eigen ding te doen", maar ze houdt er ook wel van om "gepamperd" te worden. "Daar ben ik best een beetje ouderwets in. Het is ook romantisch als je man je jas aanneemt of je stoel aanschuift. Ik vind dat schattig."