Viggo Waas werkt regelmatig mee aan televisieprogramma's, maar eigenlijk vindt de cabaretier de televisiewereld niets voor hem. "Televisie is heel veel vriendjespolitiek en bedrog."

"Mensen kunnen je in je gezicht de hemel in prijzen om je vervolgens vanuit het niets een mes in de rug te steken", aldus Waas in gesprek met Panorama.

"Begrijp me niet verkeerd, ik vind acteren in een serie of een programma maken écht heel leuk! Maar het wereldje eromheen. Nee, dat is niet het mijne."

De komiek is als acteur te zien in series, maakte het programma Mannen van een zekere leeftijd en werkte mee aan de voetbalquiz Koning Voetbal. Dat RTL later kwam met de soortgelijke quiz Matchwinner met Wilfred Genee, heeft Waas in verbazing achtergelaten over de televisiewereld.

"Ik snap niet waarom je een programma dat goed scoort stopt, om er vervolgens vrijwel een kopie voor in de plaats te brengen", zegt Waas.

De cabaretier denkt dat RTL vond dat Genee te weinig deed en hem daarom een quiz aanbood, net als het interviewprogramma Wat gaat er nu door je heen. "Waarbij hij wanhopig Sven Kockelmann van Oog in Oog probeerde na te doen. Dat lukte voor geen meter. En nu mag hij het met een quiz proberen. Tja, oké."