Bill Cosby is van mening dat New York Magazine het verhaal rondom zijn persoon heeft geframed. Het blad heeft meerdere vrouwen geïnterviewd over het vermeende seksueel misbruik door de komiek. 

Cosby eist het volledige ruwe materiaal van de interviews. Hij hoopt met de extra informatie zichzelf te verdedigen in de misbruikzaak, zo meldt The Hollywood Reporter dinsdag.

De rechter in New York moet binnenkort over dit verzoek buigen. Op 26 april volgt er een verhoor in de rechtbank in de Amerikaanse stad.

New York Magazine plaatste in juli 2015 een groot verhaal over Cosby. Vijfendertig van de ruim veertig vrouwen die Bill Cosby van seksueel misbruik hebben beschuldigd staan samen op de cover van het blad. Onder hen zijn de voormalig modellen Janice Dickinson en Beverly Johnson.

De vrouwen zijn in het zwart-wit afgebeeld. Ze zitten in vier rijen boven elkaar op stoelen, elk met de datum van het vermeende misbruik onder hun voeten geschreven. Aan het einde van de laatste rij staat een lege stoel.

Andere slachtoffers

Veel van de vrouwen zeggen andere slachtoffers te kennen die nog niet naar buiten zijn getreden. Ze werden allemaal onafhankelijk van elkaar geïnterviewd door het blad. Elf vrouwen wilden niet meewerken aan het artikel.

Naast een artikel, portretten en geschreven getuigenissen hebben zes vrouwen hun verhaal voor de website van het blad op video verteld.