De Australische minister Barnaby Joyce vindt dat Johnny Depp best wat meer pit had mogen tonen in de video waarin hij zijn excuses aan heeft geboden voor het illegaal meesmokkelen van zijn honden.

"Ik denk niet dat hij een Oscar zal winnen voor zijn optreden in deze film. Hij zag er uit alsof hij auditie deed voor een rol in The Godfather", grapt de Australische minister in een reactie aan verschillende media.

In mei 2015 smokkelde de echtgenote van Depp, Amber Heard, honden Pistol en Boo mee het land in. Joyce waarschuwde destijds dat als de honden niet binnen vijftig uur het land verlaten hadden, ze zouden worden afgemaakt.

Heard werd maandag veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Mocht ze binnen een maand problemen veroorzaken, moet ze een boete van 680 euro betalen. Naast de straf moest ze ook een video opnemen waarin zij en haar echtgenoot hun excuses aanboden.

Hoewel Joyce graag had gezien dat Depp en Heard iets meer pit toonden in de video, is hij tevreden met het eindresultaat. "Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen weet dat als je naar ons land komt en je niet aan onze wetten houdt, je in de problemen zit."