Eva Jinek heeft een heel overzichtelijk liefdesleven. De presentatrice vindt het heerlijk om even geen relatie te hebben. "Ik ben erg gelukkig met mijn katten."

In gesprek met Waldemar Torenstra in LINDA.Man vertelt Jinek dat ze vanaf haar negentiende voortdurend langdurige relaties heeft gehad. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vind even op mezelf te zijn."

De 37-jarige presentatrice zegt dat als ze een relatie heeft, ze het liefst heeft dat de ander het voortouw neemt.

"Maar ik ben geen gedwee muurbloempje; ik stort me juist helemaal in de passie van die ander. Ik vind het wel moeilijk om de vraag 'Wat wil jij nou eigenlijk?' te beantwoorden. 'Gewoon, wat jíj leuk vindt.' Niet om me er vanaf te maken. Ik geniet er echt van als iemand ergens zichtbaar van geniet."

'Oprechte relatie'

Uiteindelijk heeft Jinek, ondanks dat ze tevreden is over haar leven nu, toch het liefst een "oprechte, diepgaande, heerlijke relatie".

"Midden in de nacht thuiskomen van je werk, die homp vlees in bed even wakker schudden en dan zeggen: 'Ik moet je even vertellen hoe mijn dag is geweest.' Iemand die voor je opstaat, iets te eten voor je maakt en naar je luistert. Iemand die je vasthoudt."

De LINDA.Man ligt vanaf dinsdag 19 april in de winkels