Johnny Depp en zijn vrouw Amber Heard hebben met een video hun excuses aangeboden aan Australië. Het acteurskoppel staat daar terecht voor het smokkelen van hun twee honden.

Het stel had de komst van Boo en Pistol vorig jaar moeten aanmelden bij Australische autoriteiten, maar namen de twee dieren zonder aankondiging mee in het vliegtuig. 

Heard kreeg maandag alleen een voorwaardelijke straf opgelegd waarin haar wordt opgedragen geen problemen meer te veroorzaken. Mocht ze dat binnen een maand wel doen, moet ze alsnog een boete van omgerekend 680 euro betalen. Ze moest wel schuld bekennen en dat deed ze in de video.

Excuses

"Australië is een uniek eiland", begint Heard haar excuses. "Met een schat aan unieke planten, dieren en mensen." Johnny Depp vult de actrice aan. "Australiërs zijn uniek, zowel warm als direct. Als je de Australische wetten niet respecteert, vertellen ze je dat hard." 

"Het spijt me oprecht dat Boo en Pistol niet zijn aangegeven", aldus de 29-jarige Heard.

Video: Johnny Depp en Amber Heard bieden excuses aan

Minister

In april vorig jaar kwamen de honden van het stel regelmatig in het nieuws, nadat de Australische minister van landbouw had gewaarschuwd dat de honden moesten worden ingeslapen als ze niet binnen vijftig uur het land zouden verlaten.

"Alle dieren die Australië binnenkomen moeten een importvergunning hebben en verschillende gezondheidstesten hebben doorstaan", aldus de woordvoerder.