Lily Allen doet voor het eerst een boekje open over hoe het was om gestalkt te worden.

In The Guardian vertelt de Britse zangeres zaterdag dat het allemaal begon met dat haar stalker, Alex Gray, in 2009 via sociale media claimde dat hij haar hit The Fear had geschreven. 

Daarna kwamen de brieven en doodsbedreigingen. "Het maakte me bang terwijl ik normaal gesproken niet snel bang ben te krijgen. Het feit dat ik met de brieven naar de politie ben gestapt bewijst wel hoe serieus ik de dreiging heb ervaren. Het gaf een gerust gevoel dat ik het aan de politie had verteld."

Later werd de Britse zangeres meerdere malen teleurgesteld door de politie, omdat ze haar slecht op de hoogte hielden van de ontwikkelingen rondom haar stalker en haar aanvankelijk weigerden een foto van hem te laten zien.

Slaapkamer

Een jaar geleden liep het uit de hand. Op een avond had Allen in de keuken eten aan laten branden en om te kunnen luchten had ze de achterdeur open gedaan. "Ik heb allerlei sloten op mijn deur, maar toen we gingen slapen vergat ik hem op slot te doen." 

In de nacht werd Allen wakker doordat er op de muur werd gebonkt. Ze zag hoe de deur van haar slaapkamer werd open gedaan door een onbekende man. "Hij kwam schreeuwend mijn slaapkamer binnen en ik schrok enorm. Hij scheurde het dekbed en riep dat ik een bitch was."

Volgens de zangeres had Gray een voorwerp onder zijn jas waarvan ze zeker wist dat het een mes was. Later heeft Gray tegenover de politie toegegeven dat hij haar in haar gezicht wilde steken. 

Allens vriend die naast haar in bed lag die avond wist de man uiteindelijk te overmeesteren. Afgelopen maand is Gray verdoordeeld voor inbraak en het lastig vallen van de zangeres.