DEN BOSCH - Katja Schuurman is de meest sexy Nederlandse beroemdheid. De actrice kreeg 17 procent van de stemmen in het Global Sex Survey 2004 van condoomfabrikant Durex, waarvan de resultaten dinsdag zijn bekendgemaakt. Acteur Daan Schuurmans is met 12 procent van de stemmen de meest sexy bekende Nederlandse man.

Bij de vrouwen is Bridget Maasland, net als Schuurman presentatrice bij BNN, met 10 procent op de tweede plaats geëindigd. Presentator en acteur Winston Gerschtanowitz heeft 8 procent van de stemmen behaald, wat hem de tweede plek bij de mannen oplevert.

Wereldwijd staat Angelina Jolie bovenaan de lijst van meest sexy beroemdheden. Ongeveer 18 procent van de 350.000 deelnemers aan het mondiale onderzoek koos voor de actrice. Opvallend genoeg blijkt ze bij vrouwen (24 procent) populairder dan bij mannen (17 procent). Jolie laat collega Jennifer Lopez (13 procent) achter zich. Net als zangeres Britney Spears en filmster Catherine Zeta Jones, die samen op de derde plaats staan.

Brad Pitt is de meest sexy mannelijke internationale beroemdheid. De filmacteur kreeg 21 procent van de stemmen en blijkt vooral in trek bij de inwoners van Thailand en Israël. Acteur Johnny Depp (13 procent) staat op de tweede plaats. Op drie in de lijst zijn filmster George Clooney en voetballer David Beckham met allebei 12 procent geëindigd.